miercuri, 1 iunie 2011

YAMANOTE JIJOSHA in Romania - 2 iunie Sibiu / 7 iunie Turda / 11 iunie Bucuresti

YAMANOTE JIJOSHA este din nou in Romania si este pentru al 3-lea an consecutiv la Festivalul de Teatru de la Sibiu! 
Fondata in anul 1984 de catre regizorul Masahiro YASUDA impreuna cu studentii unviersitatii Waseda din Tokyo, aceasta companie de teatru nipona a ridicat de nenumarate ori publicul romanesc in picioare (Titus Andronicus, Oedipus Rex, s.a.).

Prezenta companiei a fost posibila si in acest an datorita sponsorilor: Ambasada Japoniei la Bucuresti si Japan Foundation, precum si a partenerilor de la Art ACT.

In acest an, compania care a initiat si impus de-a lungul timpului "Metoda YAMANOTE" si stilul de joc "Yojo-han" va prezenta KEISEI HANGOKO o poveste din epoca Muromachi ce prezinta sub forma unei povesti tragice de dragoste intre pictorul Kano Montobu si o prostituata a vremii Miya, eternul conflict dintre politica si arta, intre interese sociale si iubire adevarata.

Cei care nu ii pot vedea la Sibiu unde au spectacol maine 2 iunie 2011, ora 19:00 la Teatrul Radu Stanca, ii pot intalni pe scena la Turda, pe 7 mai 2011, ora 19:00 la Teatrul Municipal Turda si pe 11 iunie 2011, ora 19:00 la Teatrul Odeon din Bucuresti.

Pe data de 10 iunie 2011 (vineri) incepand cu ora 18:00, ARC ii va avea ca invitati de seama la ceremonia de deschidere a festivalului "Aproape de Japonia" (10 - 11 iunie 2011) ce se va desfasura la Colegiul National Mihai Viteazul din Bucuresti, intalnire facilitata cu ajutorul domnului Shigehito SHIGA, un mare iubitor al Romaniei. 

Cu aceasta ocazie d-l Masahiro YASUDA ne va vorbi despre Chikamatsu Monzaemon si locul piesei Keisei Hangoko in repertoriul companiei de teatru YAMANOTE JIJOSHA si alaturi de ARC va extinde invitatia adresata bucurestenilor de a merge la Teatrul Odeon pentru spectacolul din 11 iunie 2011.
Detalii: radaciniculturale@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu