luni, 6 iunie 2011

PARTENERI in festival - JICA ALUMNI

Aproape de Japonia - 10 - 11 iunie 2011 
CN Mihai Viteazul ---Str. Pache Protopopescu nr.62, Sector 2
- festival de cultura japoneza & romana
CN Mihai Viteazul & Asociatia Radacini Culturale recomanda: 
JICA Alumni - sambata, 11 iunie 2011
12:30 - 13:00 Prezentare "Gradini japoneze" - Faure AGACHI [director]
13:00 - 13:45 Proiect "Casa verde" - Adrian ALTARESCU [presedinte JAR]
http://www.jica-alumni.ro/           contact@jica-alumni.ro

Pentru cei ce au vazut sigla JICA Alumni -JAR dar nu cunosc prea bine aceasta organizatie, ne face placere sa va facem un mic istoric al asociatiei.

In anul 1996, odata cu sosirea in Romania a programului JICA - JOCV [Japan International Cooperation Agency - Japan Overseas Cooperation Volunteers], pe langa programele de asistenta finaciara, tara noastra a beneficiat poate de cel mai mare ajutor din partea unei tari prietene si anume asistenta umana prin intermediul expertilor in diverse domenii sau a voluntarilor de limba si cultura japoneza.

Mai mult, biroul JICA-JOCV Romania a inceput la scurt timp dupa infiintare si programe de pregatire tehnica de scurta si lunga durata pentru experti din diverse structuri guvernamentale care au beneficiat de stagii in Japonia pana in anul 2009 cand biroul si-a incetat activitatea, ca urmare a intrarii Romaniei in EU. 
Acesti specialisti romani s-au intors toti nu doar incantati de experimentarea unei culturi si a unei societati atat de fascinante, ci si hotarati sa nu piarda din cunostiintele acumulate acolo. 
Astfel a luat forma JAR - JICA Alumni, asociatia expertilor romani care s-au specializat in Japonia, in cadrul programelor JICA, astfel de asociatii existand in toate tarile in care JICA si-a desfasurat activitatea. 
Printre cele mai noi evenimente ale asociatiei JICA Alumni se numara organizarea impreuna cu Compania de Librarii Bucuresti, a unor evenimente de promovare a culturii nipone prin intermediul operelor din literatura japoneza traduse in limba romana sau promovarea  sustinuta a proiectelor de finantare REGIO prin organizarea unor seminarii de informare cu tema: "Oportunitati de dezvoltare in regiunea Bucuresti-Ilfov".

http://www.gazetadeagricultura.info/camera-agricola-arad/1743-conferinta-membrilor-jica-alumni.html
http://publicatii.arhivafoto.ro/2011/05/16/%E2%80%9Emanagerii-japonezi-nu-epateaza-prin-vile-si-masini-scumpe%E2%80%9C/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu