luni, 6 iunie 2011

PARTENERI in festival - Clubul VERTICAL

Aproape de Japonia - 10 - 11 iunie 2011 
CN Mihai Viteazul ---Str. Pache Protopopescu nr.62, Sector 2
- festival de cultura japoneza & romana
CN Mihai Viteazul & Asociatia Radacini Culturale recomanda: 
Club VERTICAL - sambata, 11 iunie 2011  dez- ASAMBLARE
11:30 - 12:30   I  Nu incerca asta acasa     - d-l INGINER
12:45 - 13:45  II Incearca asta cat de des, oriunde te-ai afla - d-l ARTIST
http://www.clubvertical.ro/

Entuziastii de la Clubul VERTICAL nu sunt parteneri clasici ai ARC, ci cea mai noua descoperire a noastra - am putea spune Echipa lor merge pe motto-ul ca toti copii sunt artisti si ca indiferent de grupa de varsta a acestor copii (sutem copii chiar si de la 30 de ani in sus) nu ar trebui sa ne irosim timpul pierzand puterea de creatie si de frumos din fiecare dintre noi.
Asadar ei invita la o invatare organizata fie ca e vorba de dans, sah, matematica aplicata sau desen.

Ca sa demonstreze cat de proaspete sunt ideiile lor, Clubul VERTICAL va veni cu un concept interesant de ... dez-ASAMBLARE, de distrugere si recreeare, de reciclare si reinventare in cadrul unui atelier prezentat de d-na Raluca HARPAU. Participarea la acest atelier - libera - presupune insa doua lucruri: o pre-inscriere si cotrobait prin casa dupa ceva electronice (poate un telefon mobil mai vechi) ce poate fi dez-surubat si apoi asamblat intr-o opera de arta, asadar asteptam inscrieri la radaciniculturale@gmail.com.


Descriere:    Atelier de calculatoare si creativitate pentru copii intre 8 si 14 ani
In prima parte, sub deviza Nu incerca asta acasa”, impreuna cu domnul Inginer, copii vor dez-asambla cu entuziasm - dar si cu multa rabdare - computere, laptopuri, monitoare, imprimante, tastaturi, mouse-uri, telefoane mobile, DVD-player-uri, boxe si tot ce mai gasim prin casa. Primul insa si cel mai important este calculatorul pentru ca alaturi de el petrec zilnic copiii nostri parca prea mult timp. Si atunci macar sa afle din ce este compus, la ce folosesc diversele piese, cum, unde si din ce sunt facute. Si toate acestea fara nici un pic de teorie. La acest atelier nu se preda nimic, doar se des-face si se raspunde la intrebari. La toate intrebarile! Si stim ca vor fi destule.

Dupa ce desfacem, triem piesele, le punem in cutii si cutiute, in functie de materialele din care sunt facute, dar si in functie de forma, astfel incat sa le putem re-folosi cat mai bine. Pariul este sa nu ramana nimic in urma noastra. Si daca totusi va mai ramane ceva, le vom duce la reciclare. Unde? Nu stim inca. Vom cauta impreuna...pe net.

Iar in partea a doua, sub deviza Incearca asta cat de des, oriunde te-ai afla”, domnul Inginer pleaca si soseste domnul Artist. Trusa lui e neobisnuita fiindca seamana mult cu cea a domnului Inginer; are si el surubelnite, clesti, patenti si un letcon. Are insa si sprayuri colorate, lipiciuri, vopsele acrilice si multe altele. Liber la imaginatie!

Ceea ce ne place la acest atelier este ca cele doua parti ale sale sunt complementare. Copiii cu inclinatii tehnice vor avea ocazia sa devina creativi, iar cei creativi, pentru care un calculator este ceva de ne-desfacut, doar de folosit cu mare prudenta, vor constata cu bucurie ca in burta lupului chiar se ascunde bunicuta simpatica si plina de povesti.

Cat despre recilare si faptul ca obiectele din jurul nostru nu sunt de unica folosinta, ce sa mai vorbim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu