sâmbătă, 4 iunie 2011

Parfum de iubire, parfum de tamaie - YAMANOTE JIJOSHA 11 iunie 2011

ARC va anunta ca s-au pus in vinzare la Teatrul ODEON biletele pentru spectacolul companiei YAMANOTE JIJOSHA: "Parfum de iubire, parfum de tamaie" de sambata, 11 iunie 2011, ora 19:00.

Directorul trupei infiintate in 1984, d-l  Masahiro YASUDA preciza ca acum 12 ani, cand a pus pentru prima data in scena Keisei Hangonko, piesa respectiva nu se mai juca nici la teatrul bunraku, nici in repertoriul kabuki. Desi pe atunci actorii companiei - studenti ai universitatii WASEDA - erau abia la inceput si stilul de joc promovat Yojohan era inca neexperimentat,  majoritatea criticilor si publicul au apreciat foarte mult aceasta piesa, spectacolul devenind unul reprezentativ pentru compania YAMANOTE JIJOSHA.
http://www.yamanote-j.org/english/index.html

Aceasta piesa, ofera sansa de a promova in europa teme vechi ale teatrului kabuki / bunraku si numele scriitorului Monzaemon Chikamatsu - considerat de d-l YASUDA un dramatrug de dimensiuni universale, care se poate alinia cu Shakespeare. De exemplu desfasurarea scenelor este bogata in varietate, tema este adanca si contemporana, descriind societatea din punct de vedere al oamenilor slabi si simpli. Autorul insusi, a renuntat la rangul de samurai care facea parte din clasa dominanta, si a devenit un dramaturg de clasa inferioara. 

D-l YASUDA va continua seria pieselor lui Chikamatsu prin montarea in toamna anului 2012 a operei “Onnagoroshi Abura no Jigoku” (Asasinarea unei femei in infernul de ulei).

http://www.cotidianul.ro/148065-Prostituata-din-fumul-de-tamaie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu