vineri, 27 mai 2011

Daruieste Speranta - Nicolae Voiculet si invitatii sai canta pentru Japonia

Astazi, 27 mai 2011 ora 19:00, are loc la Palatul Parlamentului, Sala Rosetti, un concert umanitar - "Daruieste Speranta" pentru Japonia, initiativa apartinandu-i artistului Nicolae Voiculet, drept "un omagiu etern adus celor disparuti si familiilor lor indurerate, o rugaciune in sunet, pentru armonie si pace" asa cum declara marti artistul la conferinta de presa de la hotelul Howard Johnson.
Concertul umanitar este posibil cu sprijinul Parlamentului, Crucii Rosii Romane, Ambasadei Japoniei, Ministerului Afacerilor Externe si UNESCO.

Nicolae Voiculet, un virtuos al naiului, dirijor, coordonator muzical si producator spunea in cadrul aceleeasi conferinte ca toti cei care vor participa la concertul-eveniment sunt "oameni cu un suflet mare", oameni care au facut voluntariat. El a adaugat ca cei prezenti la eveniment vor putea transmite gandurile lor in scris pe o coala de hartie, mesaje care vor fi tiparite ulterior sub forma unei brosuri care va ajunge la Imparatul Japoniei.

Ambasadorul Japoniei la Bucuresti, Natsuo Amemiya, prezent la conferinta i-a multumit artistului Nicolae Voiculet pentru "memorabila initiativa" de a organiza un concert memorial pentru victimele cutremurului din tara sa. Excelenta Sa a multumit, de asemenea, poporului roman si autoritatilor din Romania pentru suportul acordat Japoniei, afirmand ca, in acele momente, poporul japonez a realizat cat de multi prieteni are in intreaga lume.

La randul sau, presedintele Crucii Rosii Romane (CRR), Mihaela Geoana, a apreciat ca initiativa artistului Nicolae Voiculet "este una admirabila, un model, un exemplu pentru toti care pot contribui cu talentul, cu ce pot pune la dispozitia semenilor, pentru a-i ajuta pe cei care au foarte mare nevoie de ajutor". Ea a mentionat ca CRR a lansat la 14 martie 2011 un apel de ajutor pentru victimele din Japonia, cu incuviintarea Ambasadei Japoniei, campaniei in ruma carei a fost stransa suma de 89.107 euro din apeluri telefonice, sms-uri, donatii on-line sau donatii in contul CCR.

D-na Daniela Popescu, presedinte al Federatiei Romane a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor pentru UNESCO, a declarat ca i s-a parut o idee minunata de a include acest spectacol in programul pe care UNESCO Paris il organizeaza in Romania. "Avem o relatie cu totul speciala cu Ambasada Japoniei", a subliniat Daniela Popescu.

Repertoriul concertului "Daruieste Speranta" cuprinde lucrari compuse de E. Grieg, G. Verdi, R. Schubert, T. Albioni, P. Mascagni, E. Elgar, G. Zamfir si N. Voiculet, interpretate impreuna cu orchestra "Liber Artis". ARC a fost prezent la Conferinta de presa impreuna cu partenerii de la Asociatia Ro-Bonsai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu