sâmbătă, 14 mai 2011

Concursul Hanyu Qiao - discursuri in limba chineza

ARC a fost prezent sambata 14 mai 2011 la a X-a editie a Concursului de Competente Limgvistice in Limba Chineza organizat de catre Catedra de Limba si Literatura Chineza a Universitatii Bucuresti in parteneriat cu Ambasada Republicii Populare Chineze.

Intitulat Hanyu Qiao - Podul Limbii Chineze, concursul s-a dovedit extrem de interesant, atat prin calitatea discursurilor prezentate, cat si prin fluenta demonstrata de participanti la sesiunea de intrebari in limba chineza, dar in special prin partea a 3-a a competitiei, in care fiecare dintre concurenti a trebuit sa demonstreze ca stapaneste ceva din cultura chineza.

Astfel am putut urmari demonstratii de caligrafie, de desen in tus, de taiere a hartiei, de arte martiale, de cantece pop si muzica populara, sau chiar mini-scenete de teatru.
A fost prezenta si delegatia de profesori si studenti de la Institutul Confucius din Sibiu, numerosi studenti chinezi inscrisi la institutii de studii din Romania, si, dupa ce concursul s-a derulat intr-o atmosfera relaxata, de incurajare si sustinere indiferent de inevitabilele stangacii in discursuri datorate emotiilor,  a urmat o sesiune de fotografii si premierea tuturor concurentii cu suveniruri, ceai si carti din partea Ambasadei Chinei.

  Ne bucuram sa o felicitam pe d-ra Suzana PREDA, care pe langa pasiunea pentru ceremonia japoneza a ceaiului, s-a dovedit si o excelenta vorbitoare de limba chineza, castigand editia din 2011 a Concursului Hanyu Qian.  







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu