vineri, 13 mai 2011

Atelier: dez-ASAMBLARE - Clubul VERTICAL, Bucuresti


ARC va face cunoscut un proiect extrem de interesant propus de d-na Raluca HARPAU ce se va desfasura la Clubul VERTICAL [Strada Obedenaru nr. 5 (in spatele Bisericii Elefterie), Bucuresti], un atelier de arta din materiale reciclabile.

Atelier de calculatoare si creativitate pentru copii intre 8 si 14 ani

In prima parte, sub deviza “Nu incerca asta acasa, impreuna cu domnul Inginer, copii vor dez-asambla cu entuziasm - dar si cu multa rabdare - computere, laptopuri, monitoare, imprimante, tastaturi, mouse-uri, telefoane mobile, DVD-player-uri, boxe si tot ce mai gasim prin casa. 
Primul insa si cel mai important este calculatorul pentru ca alaturi de el petrec zilnic copiii nostri parca prea mult timp. Si atunci macar sa afle din ce este compus, la ce folosesc diversele piese, cum, unde si din ce sunt facute. Si toate acestea fara nici un pic de teorie. 
La acest atelier nu se preda nimic, doar se des-face si se raspunde la intrebari. La toate intrebarile! Si stim ca vor fi destule.

Dupa ce desfacem, triem piesele, le punem in cutii si cutiute, in functie de materialele din care sunt facute, dar si in functie de forma, astfel incat sa le putem re-folosi cat mai bine. Pariul este sa nu ramana nimic in urma noastra. Si daca totusi va mai ramane ceva, le vom duce la reciclare. Unde? Nu stim inca. Vom cauta impreuna...pe net.

Iar in partea a doua, sub deviza “Incearca asta cat de des, oriunde te-ai afla, domnul Inginer pleaca si soseste domnul Artist. Trusa lui e neobisnuita fiindca seamana mult cu cea a domnului Inginer; are si el surubelnite, clesti, patenti si un letcon. Are insa si sprayuri colorate, lipiciuri, vopsele acrilice si multe altele. Liber la imaginatie!

Ceea ce ne place la acest atelier este ca cele doua parti ale sale sunt complementare. Copiii cu inclinatii tehnice vor avea ocazia sa devina creativi, iar cei creativi, pentru care un calculator este ceva de ne-desfacut, doar de folosit cu mare prudenta, vor constata cu bucurie ca in burta lupului chiar se ascunde bunicuta simpatica si plina de povesti.

Cat despre recilare si faptul ca obiectele din jurul nostru nu sunt de unica folosinta, ce sa mai vorbim!
 Ateliere se compun din patru module, astfel:
Sub indrumarea domnului Inginer:
Sambata 14 si Sambata 21 mai de la ora 11.00 la ora 13.00

Sub indrumarea domnul Artist:
Luni 23 Mai si Luni 30 Mai de la ora 17.30 la 19.30

Atelierele au loc la Club Vertical, Strada Obedenaru nr. 5 (in spatele Bisericii Elefterie)
Pentru informatii si inscrieri : clubvertical@gmail.com
Raluca Harpau  0723 582 599
                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu