luni, 31 ianuarie 2011

Shimada KAZUKO - o doamna indragostita de ROMANIA

Am primit astazi vesti si ceva poze de la Tokyo, de la d-na Kazuko SHIMADA, profesoara de muzica, actualmente Presedinta a organizatiei Romanian Music Society in Japan日本ルーマニア音楽協会― unul dintre oamenii de suflet ai ARC.

Poate va amintiti ca aceasta persoana extraordinara, care promoveaza cultura si limba romana in Japonia, a schimbat imaginea tarii noastre la Tokyo prin organizarea "Concursul International de Muzica ROMANIA".    http://www.r-ms.org/exchange.html 

Sub patronajul Ambasadei Romaniei la Toyko si a fostului domn Ambasador Aurelian NEAGU, din anul 2010 d-na SHIMADA, a initiat si o serie de Saloane ale Culturii Romane, in care studenti bursieri precum Teodora MIHAI interactioneaza cu japonezii interesati de tara noastra, raspund la intrebarile privind stereotipurile culturale legate de Romania, ii invata retete din bucataria romaneasca sau horele si sarbele noastre.

Pe 26 ianuarie 2011, la Ambasada Romaniei de la Tokyo condusa in prezent de d-l Petre STOIAN,  Ministrul Insarcinat cu Afaceri Ad-interim, in cadrul acestor manifestari de schimburi inter-culturale a  avut loc Petrecerea de Bun Venit in Noul An al Societatii de Muzica Romania - Japonia.

Evenimentul a avut ca invitati de marca pe d-l Kariyazaki Shogo 仮屋崎省吾, profesor renumit de ikebana si designer ce apare foarte des la televiziunea nipona si bineinteles pe castigatoarea premiului cel mare a concursului in 2010 - d-ra Aida Ribon.

Romanii participanti s-au bucurat sa-i revada pe alti doi mari prieteni ai Romaniei, d-l Ambasador SUGIUCHI si d-l Ambasador TSUSHIMA, care si acum, dupa terminarea mandatelor in tara noastra, se implica activ in tot ce inseamna mentinerea relatiilor interculturale romano-japoneze.
Oaspetii niponii si membrii Societatii de Muzica Romania - Japonia au fost  incantati din nou de Teodora-chan care a pregatit o salata beof, foarte apreciata din moment ce a disparut de pe farfurii pana sa apuce careva sa faca fotografii. Uram d-nei SHIMADA, Societatii de Muzica Romania-Japoniei, Ambasadei Romaniei la Tokyo, d-lor fost ambasadori un an 2011 minunat, plin de evenimente frumoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu