vineri, 28 ianuarie 2011

J-CAT la sfarsit de drum (2) - Setsuko SASAKI

ARC spune pentru inceput d-nei Setsuko SASAKI voluntar J-CAT,(profesor de limba japoneza si specialist in Origami, Washinigyo si Chanoyu): "MULTUMIM!", "La revedere!" si "Nu va vom uita!".

Am intalnit-o pe d-na SASAKI in Japonia cu ocazia programului de pregatire ce a presupus peste 3 luni de cursuri de limba si cultura romana si alte instruiri importante (6 zile din 7, de la ora 9:00 la 18:00).

Am fost uimita de entuziasmul cu care isi pregatea materialele necesare predarii limbii japoneze in Romania si de faptul ca din primele zile de pregatire a  mers la biblioteci si librarii din Tokyo pentru a le prezenta colegelor de program diverse carti si manuale utile. Nu a ezitat in a veni cu idei si sfaturi pentru cele ce erau intaia data in postura de profesor de limba japoneza si ne-a incantat de atatea ori cu creatii de Kirigami.

In Romania, din ianuarie 2009, a activat la Univ. Romano-Americana (Bucuresti) la CSRJ - Centrul de Studii Romano-Japoneze, a predat si la C.N. "Ion Creanga" (Bucuresti) incepand din 2010 si s-a implicat in activitatile a numeroase ONG-uri si asociatii (printre care si  ARC - "Asociatia Radacini Culturale") ce au ca scop promovarea culturii nipone.

ARC a avut placerea de a colabora cu d-na SASAKI la doua evenimete mari: Festivalul Lunii [TSUKIMI Matsuri] de la Targoviste, unde a prezentat Origami si Kirigami, precum si la Poarta catre Japonia II din Bucuresti unde a facut demonstratie de Ikebana. 
Cateva evenimente la care a contribuit d-na Setsuko SASAKI:
http://cridiana-origami.blogspot.com/2010/08/semne-de-carte-si-felicitari.html
http://scbwiromania.blogspot.com/2010/10/origami-atelierul-de-mototolit-hartia.html
http://www.mihaelaanghel.com/2010/06/24/ceremonie-a-ceaiului-la-saptamana-japoneza-iasi/
http://www.121.ro/calendar_evenimente/social/eveniment_povesti-la-carturesti-in-mai.html
http://romaniankukai.blogspot.com/2010/04/programul-colocviului-national-de-haiku.html
http://arcinst.blogspot.com/2010/10/tsukimi-matsuri-festivalul-lunii.html
http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/ikebana-shodo-si-ceai-la-muzeul-satului-print-521024.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu