joi, 10 martie 2011

Expozitie de Fotografie "Tara Soarelui Rasare" - 12 martie 2011 BIRLAD

ARC are placerea de a va invita la vernisajul expozitiei de arta fotografica, “Tara Soarelui Rasare”, organizat de CLUBUL ROTARY, Barlad  si Asociatia Artistilor Fotografi din Romania (AAFR),  in parteneriat cu ARCADIA - Cerbul de Aur si Asociatia “Radacini Culturale” (ARC), ce va avea loc sambata, 12 martie 2011 - de la ora 11.00.
Coordonata de Asociatia Artistilor Fotografi din Romania  (AAFR), expozitia cuprinde 85 lucrari color si alb-negru realizate de membrii Confederatiei Internationale a Japonei de Fotografie (JIPF) din Kyoto, Hiroshima, Matsuyama  si Aomori. 

Publicul va putea descoperi mai multe genuri ale artei fotografice cum ar fi: peisaje, portrete si sociofotografii care prezinta splendoarea naturii si geografiei “Tarii Soarelui Rasare”, precum şi  obiceiuri si traditii populare nipone.

Relatia de colaborare a artistilor fotografi romani cu artistii fotografi japonezi a inceput in anul 1999 cand domnul Stefan Tóth A.FIAP, in calitate de fondator si presedinte al Clubului Fotografic “Nufarul” din Oradea, a luat legatura cu presedintele JIPF, artistul fotograf Takeshi Tokumasu Es.FIAP pentru a-i propune o colaborare.

In cadrul acestui parteneriat, in Galeria “Euro Foto Art” din Oradea au fost vernisate mai multe expoziţti ale artistilor fotografi, ulterior acestea fiind redeschise in mai multe locatii din Romania, cum ar fi “Gold Galery” din Miercurea Ciuc, Galeria Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj Napoca si Galeriile Cercului Militar din Craiova. Din anul 2010 relaţiile de colaborare dintre artiştii fotografi români şi cei japonezi au fost continuate cu acelaşi entuziasm de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România
Expozitia de fata, a putut fi admirata  in decembrie 2010, la Camera de Comert si Industrie, Bucuresti, unde s-a deschis sub patronajul Ambasadei Japoniei in Romania si in luna februarie la Muzeul de Istorie, Galati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu