vineri, 4 martie 2011

Concert Daisuke SOGA - Casa Radio 4 martie 2011

ARC impreuna cu d-na Kazuko SHIMADA, a avut ocazia de a-l intalni si aplauda pe dirijorul japonez Daisuke SOGA, la concertul cu Orchestra Nationala RADIO din 4 martie 2011 prin invitatiile puse la dispozitie cu amabilitate de d-na Oltea Serban Parau - EDITOR IN CHIEF AT RADIO ROMANIA CULTURAL and artistic manager of national radio choir and ORCHESTRAS

Programul serii  a cuprins Preludiile, G. 97 de Fr. Liszt, Concertul in Re major pentru Vioară şi Orchestră, op. 77 de J. Brahms - solistă Cristina Anghelescu - şi Simfonia în Re minor de C. Franck.

Născut la Osaka, Daisuke Soga a studiat pianul, clarinetul şi contrabasul la Academia Toho - Gakuen, ulterior continuand studiile la Universitatea de Muzica din Bucuresti sub indrumarea profesorului Ion Cheptea. Atras de arta dirijorala, din 1989 a studiat magia baghetei la Hochschule fur Musik din Viena, cu profesorul Uros Lajovic.
A debutat ca dirijor in Romania in anul 1889, sustinand ulterior concerte in Europa, Japonia, China, Brazilia, Singapore, Malaezia si SUA. Intre 2000 şi 2003, a fost director muzical - dirijor al Orchestrei Simfonice din Osaka, iar apoi Prim dirijor al Tokyo New City Orchestra. 

Cartea de vizita a Domniei Sale cuprinde multe realizari impresionante, dar ce ne-am miscat pe noi, a fost sa vedem un om extraordinar de cald si cu simtul umorului, dar mai ales un japonez care stapaneste la perfectie arta conversatiei .... in limba romana!!!

D-l SOGA este de asemenea cel care a facilitat legaturile orasului Musashino cu Brasovul si speram ca vom avea ocazia de a-l vedea in Romania si cu prilejul altor concerte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu