vineri, 18 februarie 2011

Recital de pian - Fuzjko Hemming

Ambasada Japoniei va invita luni, 21 februarie, de la ora 19:00 la recitalul de pian sustinut de Fuzjko Hemming pe scena Ateneului Roman.
 
Ingrid Fuzjko Hemming a obtinut nenumarate premii inca din perioada studentiei la Universitatea de Arte din Tokyo. A studiat in Germania si apoi sa mutat in Austria, la Viena, unde a fost apreciata de marii muzicieni Bruno Maderna şi Leonard Bernstein.  
In urma unei raceli, isi pierde partial auzul, dar dovedind o extraordinara forta interioara si-a continuat activitatea muzicala la cel mai inalt nivel. In anul 1999 apare CD-ul „La Campanella” care se vinde in peste doua milioane de exemplare, fapt putin obisnuit in peisajul muzicii clasice. Vanzarile record ii aduc de patru ori trofeul „Albumul de muzica clasica al anului” in Japonia.                          
In pofida programului concertistic incarcat, Fuzjko Hemming se implica in numeroase actiuni de caritate, donand fonduri pentru UNICEF, victimele atentatelor teroriste de la New York, etc., Fuzjko Hemming este in acelasi timp o pictorita de talent, cu expozitii in Japonia si in strainatate.  

Pe scena Anteneului Roman va interpreta piese din  FRANZ SCHUBERT, FRÉDÉRIC CHOPIN,  FRANZ LISZT, JOHANN SEBASTIAN BACH si TOSHIYA SUKEGAWA. In timp ce in Europa biletele la concertele ei ajung la 35 / 40 euro, in Japonia popularitatea ei face ca un loc la un recital Fuzjko Hemming sa ajunga si pana la 135 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu