joi, 23 decembrie 2010

Ziua Imparatului - Sarbatoare Nationala A Japoniei

In luna decembrie, Japonia sarbatoreste pe data de 23, Ziua de Nastere a Imparatului - 天皇誕生日 (Tennō tanjōbi).

Cu aceasta ocazie, Ambasada Japoniei organizeaza anual o receptie oficiala (cei drept cu cateva saptamani mai devreme tinand cont ca in Romania se intra in vacanta de Craciun in jurul datei de 23). La receptia din acest an, a fost prezent pentru a oferi felicitarile Guverului Romaniei, d-l Daniel FUNERIU, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Corul Ambasadei Japoniei,  numit Rainbow, a intepretat a-capela Imnul Japoniei, respectiv Imnul Romaniei, iar d-ra Yumiko Matsumoto, voluntar J-CAT, a incantat invitatii cu un mini-recital de muzica traditionala japoneza la shamisen.

ARC doreste sa felicite inca o data Ambasada Japoniei, pentru toate activitatile de promovare a culturii nipone organizate in 2010, precum si pentru Ziua Nationala.

  Au devenit Sarbatori Nationale in  Japonia, incepand din anul 1868 urmatoarele date:
- 3 noiembrie [redenumita Bunka no HI - Ziua Culturii - din 1948] ca data de nastere a Imparatului MEIJI (3 noi 1852 - 30 iul 1912 - al 122-lea Imparat al Japoniei);
- 29 aprilie [Showa no HI - Ziua Showa] ca data de nastere a Imparatului SHOWA (Hirohito) ( 29 apr 1901 - 7 ian 1989  - al 124-lea Imparat al Japoniei);
- 23 decembrie [Tenno Tanjobi - Ziua Imparatului] ca data de nastere a Imparatului AKIHITO (al 125-lea Imparat al Japoniei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu