marți, 28 august 2012

Concursul Internaţional de Muzică Clasică România de la Tokyo - 2012

Ceremonia de deschidere a celei de-a opta ediţii a Concursului Internaţional de Muzică Clasică România a adunat pe data de 28 august 2012 la centrul de expoziţii Minato majoritatea persoanelor responsabile de reuşita acestei iniţiative pornite în 2005 de entuziasta profesoară Kazuko Shimada şi respectiv de Societatea de Muzică Clasică România din Japonia a cărei preşedintă este.

Japonezii implicaţi în proiect au apreciat în mod deosebit participarea la această nouă ediţie a oaspeţilor din România, membri în juriu - dirijorul Adrian Morar (Opera Română din Cluj), violista Marie-Jeanne Mai-Antal (Orchestra Naţională Radio) şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu (redactor Şef al postului Radio România Cultural şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio).

Adresându-se iubitorilor de muzică cu vârste de peste 15 ani, concursul nu a avut iniţial pretenţia de a se adresa celor care studiază muzica în calitate de profesionişti, de unde şi popularitatea de care se bucură, la preselecţii înscriindu-se de fiecare dată sute de muzicieni. Competiţia şi-a ridicat nivelul de la o ediţie la alta, tot mai mulţi dintre cei selecţionaţi pentru etapele finale fiind tineri muzicieni de perspectivă. 

Impresii privind atmosfera de concurs, calitatea concurentilor si impactul pozitiv de imagine adus de acest eveniment tarii noastre sunt reflectate in relatarile de la fata locului ale d-nei Oltea Şerban-Pârâu la
http://www.radiocultura.ro/dosare/dosar%20Romania.php


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu