miercuri, 4 iulie 2012

Concursul International de Muzica "Romania" - 28 August - 1 Septembrie 2012, TokyoDesi departe ca distanta de noi, dar aproape ca spirit, Tokyo va fi gazda celei de-a 8 editii a Concursul de Muzica Clasica ROMANIA - o manifestare deja celebra in Japonia, organizata de d-na Kazuko SHIMADA si Societatea de Muzica Clasica Romania din Japonia (a carei presedinta este), sub patronajul Ambasadei Romaniei in Japonia.

In Japonia putini au reusit sa contribuie la promovarea culturii romane asa cum a facut-o de-a lungul timpului aceasta prietena japoneza a tarii noastre si putine evenimente au avut impactul si puterea de a influenta in bine imaginea Romaniei in Tara Soarelui Rasare, asa cum a reusit acest concurs, numit la primele editii Concursul George Enescu.

Concursul se va bucura de prezenta in juriu a unor nume de prestigiu din muzica romaneasca, precum d-l Adrian Morar (dirijor al Operei Romane), d-na Oltea Serban-Parau (director artistic la Radio Romania Cultural) sau d-na Marie-Jeanne Mai-Antal, violonista la Orchestra Radio Romania. Le uram tuturor concurentilor succes si organizatorilor sa atinga cea de-a 10-a editie pentru a o serba cu fast.

Castigatorii editiei din 2011 vor sosi pentru turneul anual al premiantilor in Romania in luna septembrie 2012 pentru recitaluri si concerte in Brasov, Sibiu, Sinaia si Bucuresti cu ajutorul ARC - Asociatia Radacini Culturale, Radio Romania Cultural si a Camerei de Comert Romania-Japonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu