sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Arta unei noi generatii in JAPAN - 23 ian 2013

ARC va invita sa participati la Vernisajul Expozitiei de Arta Contemporana: “Passage to the Future: Art from a New Generation in Japan”, organizata de Ambasada Japoniei pe 23 ianuarie 2013, miercuri, incepand cu ora 19:00 la Muzeul National de Arta Contemporana.


Expozitia prezinta artisti contemporani niponi precum Atsushi Fukui, Satoshi Hirose, Maywa Denki、Tomoyasu Murata、Tetsuya Nakamura、Masafumi Sanai、Katsuhiro Saiki, Yoshihiro Suda, Raku Kichizaemon, Tabaimo, Nobuyuki Takahashi sau Miyuki Yokomizo si poate fi vizitata intre 23 ianuarie si 28 februarie 2013 la Muzeul National de Arta Contemporana (Palatul Parlamentului, Aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie, Bucuresti).

http://www.ro.emb-japan.go.jp/gendaibijjutsuten_2013.html


Am avut placerea de a participa la vernisajul expozitiei impreuna cu doua dintre elevele ce studiaza Limba si Cultura Japoneza la C.N. Gheorghe Lazar si am descoperit un eveniment cu o participare numeroasa, cu mai putini iubitori de limba si cultura japoneza, cat tineri artisti romanii si public interesat de modernism in general.

Ne-au impresionat in mod deosebit "instrumentele - obiect" a celor de la Maywa Denki, dar si exponatele lui Satoshi Hirose, despre care am si citit mai mult pe internet dupa vernisaj.

E.S. D-l Ambasador Keiji YAMAMOTO a vorbit cu entuziasm despre artistii ce au expus lucrari in cadrul acestei expozitii, expozitie ce a calatorit in lume (in diverse tari) prin bunavointa si sprijinul Fundatiei Japonia - Japan Foundation
(21 ian 2013) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu