luni, 1 octombrie 2012

Demonstratie CHANOYU & Expozitia CARARILE TIMPULUI


Ambasada Japoniei in Romania si Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania in parteneriat cu Teatrul Odeon si Asociatia Radacini Culturale (ARC) va invita sa fiti oaspeti intr-o casa de ceai, vineri - 12 octombrie 2012 - la Sala Studio a Teatrului Odeon (Calea Victoriei 40-42, Sector 1, Bucuresti).
Organizatorii o au ca invitata pe doamna Michiko NOJIRI, maestra de ceremonia ceaiului care locuieste in Italia si conduce Asociatia Urasenke Europa, pentru doua demonstratii de Chanoyu deschise publicului (intrare libera), incepand cu ora 16:00, respectiv ora 18:30. Publicul va avea posibilitatea sa aprecieze savoarea unei cani de ceai verde Matcha si a unei miniaturale prajituri nipone.
Sensei NOJIRI va fi asistata de maestrul de ceai, Gabriel SOGA CACIULA si de membrii Asociatiei Tankokai Romania si va raspunde la finalul demonstratiilor intrebarilor din public. Asociatia Tankokai Romania organizeaza cursuri de ceremonia ceaiului pentru cei interesati si are deja membri care s-au dedicat acestei arte dupa doar cateva sedinte la sediul asociatiei.

In deschiderea evenimentului, de la ora 15:00, sunteti invitati sa admirati in Galeria Odeon, expozitia de kimonouri, haiga, bonsai, origami si bonseki intitulata Cararile Timpului – O plimbare japoneza prin cele patru anotimpuri, rastimp in care puteti schimba opinii despre ce iubiti din cultura nipona cu organizatorii: ARC – Asociatia Radacini Culturale (presedinte Adriana Peck), doamnele Ioana Dinescu si Constanta Erca (pasionate de Haiku si Haiga) si Asociatia Ro-Bonsai (presedinte Lucian Radu Rusu).

Pentru fiecare sesiune de ceremonia ceaiului intrarea publicului se va face cu 15 minute inainte (acessul nu va fi permis in sala dupa inceperea demonstratiilor), iar intre cele doua sesiuni de ceai (ora 18:00), doamna Ioana Dinescu si doamna Constanta Erca va invita la lansarea unui proiect inedit: Calendarul Haiku 2013 si la o scurta discutie despre natura, anotimpuri si culori in cultura nipona cu doamna Camelia Adriana Peck, profesor de limba japoneza.

Ambasada Japoniei in Romania, Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania si ARC – Asociatia Radacini Culturale impreuna cu Teatrului Odeon va invita sa participati in numar cat mai mare la o seara speciala de cultura japoneza.

Informatii suplimentare pot fi obtinute la 021/ 319 18 90/ 91, info@urasenke.ro sau radaciniculturale@gmail.com

2 comentarii:

 1. Buna ziua stimate, stimati doamne/domni,

  Am gasit din intamplare as putea spune, aceasta informatie postata pe site-ul http://www.ro.emb-japan.go.jp/cultura_2012.htm, si mi-ar face o deosebita placere sa pot participa si eu cu cateva dintre lucrarile mele Origami la expozitia ce va fi organizata cu ocazia acestui evenment.
  Iubesc foarte mult Origami si m-am dedicat descoperirii si intelegerii a cat mai multor modele de flori, pasari si fluturi.
  O parte din realizarile mele le puteti viziona la: http://florigamibonsai.blogspot.ro/p/paper-flowers-origami.html ; http://florigamibonsai.blogspot.ro/p/atelierele-de-lucru-origami.html

  Restul de informatii, detalii, daca sunteti interesati de o posibila colaborare le putem discuta pe e-mail sau telefonic


  In speranta ca ceea ce manutele mele fac, este si pe placul dumneavoastra,
  astept un semn,

  Florina Mitrea

  RăspundețiȘtergere
 2. A fost minunat. Cuvintele sunt prea putine sa pot exprima ceea ce am simtit acolo, pe viu, incojurata de o suita de chimono-uri minunat lucrate si frumos prezentate, Bonsai vii care m-au fascinat si Haiku ce m-au impresionat. Nu am cuvinte destule. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere