luni, 10 octombrie 2011

Cultura Japoneza la TIC TOC - targul de carte Bookblog

Pe 8 - 9 octombrie 2011, Asociatia Radacini Culturale (ARC) a raspuns invitatiei partenerilor nostri de la BookBlog de a participa cu ateliere de cultura nipona la targul de carte pentru copii si parinti TIC TOC.

Pentru aceasta actiune ARC a invitat drept colaboratori pe membrii entuziastului grup Haramichi-RO (coordonat de d-ra Laura Caraman), grup care vine de cateva luni bune cu o noua formula de transmitere culturii J-Pop in Romania prin intalnirile de acum bine-cunoscute din parcurile bucurestene.
http://haramichi-harajukuhome.blogspot.com/

Astfel, timp de doua zile, peste 25 de persoane din cele doua asociatii au contribuit la realizarea unor ateliere de: shodo (caligrafie), origami (arta impaturiri hartiei), yukata (imbracarea vesmantului japonez traditional), kanzashi (realizarea de podoabe de par nelipsite d-relor imbracate in yukata sau kimono), sumie (arta desenului in tus), jocuri japoneze, manga (realizarea de caractere in stilul benzilor desenate) sau GO (joc de strategie).


Surpriza celor care ne-au vizitat a fost insa aceea de a-si avea numele (scrise in silabarul  katakana de membrii ARC) caligrafiate mult mai frumos de catre d-ra Yuri SHIRAI, profesor voluntar de limba si cultura japoneza ce va sta in tara noastra datorita unui nou program de schimburi culturale initiat de Ambasada Japoniei in Romania.  
Ii uram si pe aceasta cale "Bine ati venit in Romania / YOKOSO!" lui Yuri sensei si speram ca o vom revedea si la alte evenimente, deoarece zambetul ei a fermecat pe toti cei prezenti ,de la copii la adulti, transformand-o intr-un ambasador cultural al Japoniei deosebit de popular in doar cateva ore.

Colaborarea dintre ARC si Haramichi a inceput cu dreptul si speram ca va continua cu succes pentru o mai buna promovare a tuturor aspectelor culturii nipone, fie ea traditionala sau moderna si in viitorul apropiat.

Multumim inca o data Sectiei Culturale a Ambasadei Japoniei in Romania care ne-a sprijinit si de aceasta data cu o serie de materiale necesare realizarii atelierelor, precum si gazdelor noastre de la BookBlog care ne-au invitat la TIC TOC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu