joi, 10 noiembrie 2011

Luna JAPONIEI - Expozitie FOTO

ARC va invita sa participati la o un nou eveniment organizat de  Ambasada Japoniei in Romania in colaborare cu Muzeul Taranului Roman, in perioada 15 - 29 noiembrie 2011.

Astfel marti, 16 noiembrie 2011, va avea loc vernisajul Expozitiei de fotografie: JAPONIA renaste dupa dezastru la sala "Irina Nicolau" a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti (Sos. Kiseleff nr. 3), incepand cu ora 16:30, vernisaj ce va fi urmat de un scurt recital de muzica traditionala japoneza la shamisen, in interpretarea d-rei Yumiko Matsumoto.

Pe 11 martie 2011, Japonia a fost lovită de un puternic seism cu magnitudinea 9 pe scara Richter, urmat de un uriaş val tsunami. Imaginile cuprinse în expoziţie sunt mărturii ale acelor momente dramatice şi a zilelor ce le-au urmat şi spun poveştile supravieţuitorilor, salvatorilor acestora, ale celor care au pierdut tot fiind nevoiţi să trăiască în adăposturi speciale. 
Sunt mărturii despre oamenii obişnuiţi care au avut puterea de a depăşi greutăţile şi de a o lua de la capăt, aşa cum şi Japonia, o ţară adeseori lovită de dezastre naturale, a găsit forţa să renască în urma unui cataclism natural de o amploare fără precedent.
 
Selecţia cuprinde imagini provenite din arhiva Ministerului Apărării din Japonia, a Universităţii Fukushima, ziarului Fukushima Minpo şi editurii KK Best Sellers.
INTRAREA ESTE LIBERA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu