joi, 28 aprilie 2011

Calatoria Florii de Cires - Expozitie organizata de Ambasada Japoniei

Ambasada Japoniei la Bucureşti organizează în perioada 30 aprilie - 31 mai 2011 o Expoziţie Itinerantă de Arta fotografica, japoneza, Arta grafica [semnata de Adrian Iurco] si Pictura [apartine Cristinei Ciobanu] în memoria victimelor din Japonia, intitulată "Călătoria florii de cireş". 
Expoziţia va debuta în municipiul Deva (vernisaj 30 aprilie), continuă în municipiul Miercurea Ciuc (vernisaj 7 mai), municipiul Braşov (vernisaj 14 mai) iar, la final, în Bucureşti la Palatul Parlamentului (vernisaj 23 mai). 

Închiderea oficială a expoziţiei va avea loc la Palatul Parlamentului în data de 31 mai în prezenţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României (Senat şi Camera Deputaţilor), reprezentanţilor Preşedinţiei României, Guvernului României, senatori, deputaţi, coorganizatori (Primăria Municipiului Deva, Consiliul Judeţean Harghita, Consiliul Judeţean Braşov, Muzeul de Artă Contemporană din România ş.a.), sponsori şi invitaţi.
Începând cu anul 2012, expoziţia va fi organizată anual.

Blog artista Cristina Ciobanu 
(http://www.cristinaciobanu.com/gallery/index.html?p=1)
 
preluare Curierul National
http://www.mesagerulhunedorean.ro/floarea-de-cires-isi-incepe-calatoria-la-deva

http://www.zhd.ro/?r=comunitate&a=calatoria-florii-de-cires-a-inceput-la-deva-5356 
http://dacialibera.com/hunedoara-calatoria-florii-de-cires-expozitie-in-memoria-victimelor-din-japonia/

3 comentarii:

  1. ”Călătoria florii de cireș”, expozitie itineranta de arta fotografica, arta grafica si pictura...
    Arta grafica e semnata de Adrian Iurco , iar pictura apartine artistei Cristina Ciobanu (http://www.cristinaciobanu.com/gallery/index.html?p=1)

    Pentru o corecta informatie.

    toate cele bune,
    Cristina Ciobanu

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Va multumim pentru informatii.
    Am vazut lucrarile dumneavoastra pe blog si ni se par extraordinare.
    Tineti-ne la curent cu orice evenimente viitoare si speram sa va intalnim la vernisajul din Bucuresti.

    Echipa ARC
    radaciniculturale@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Multumesc de mesaj si de aprecieri , tocmai am sosit de la festivitatea de inchidere a expozitiei"Calatoria florii de cires", care a avut loc ieri, 31 mai la Bucuresti in Palatul Parlamentului.
    A fost un eveniment remarcabil intalnirea cu domnul Nick Teodoreanu care este INIMA acestui proiect ce s-a nascut spontan, s-a derulat si continua intr-un ritm sustinut prin editarea unui catalog si a unui DVD si realizarea unui film .
    Multe dintre fotografiile japoneze sunt adevarate poeme haiku, iar lucrarile de pictura semnate de Adrian Iurco m-au emotionat prin delicatetea griurilor grafizate ,treceri de umbre catre FLORILE CE S-AU DUS.

    RăspundețiȘtergere