sâmbătă, 27 august 2011

Concursul de muzica clasica ROMANIA - Tokyo

S-a incheiat pe 27 august a 7-a Editie a „Concursului International de Muzica Clasica Romania
Desfasurat in perioada 24 – 27 august 2011, concursul a fost organizat de Asociatia Muzicala JaponiaRomania condusa de d-na Kazuko SHIMADA in colaborare cu Ambasada Romaniei in Japonia.
 
La concurs s-au înscris peste 90 de persoane din Japonia şi Ucraina, cu varste intre 15 si 54 de ani., se s-au  prezentat in cele 6 sectiuni ale competitiei: pian, voce, instrumente cu coarde, de suflat, percutie si muzica de camera.  http://www.r-ms.org/

Castigatoarea marelui premiu, a devenit violonista Mayuko ISHIGAMI (19 ani) ce a primit suma de 500.000 de yeni (cca. 6.600 USD) si va beneficia de un turneu concertistic in Romania in 2012.
La finalul concursului ce a avut loc la Takanawa Kumin Center din districtul Minato - Tokyo, un grup de elevi ai Şcolii Primare Onarimon din districtul Minato au susţinut un spectacol de taiko (tobe tradiţionale japoneze).
Expoziţia „Romania” organizata in paralel a cuprins fotografii ale artistului japonez Miya Kosei (peisaje romanesti), ale dnei prof. dr. Angela Hondru (festivalurile din Japonia si din Romania), precum si desene executate de elevi ai Scolii Primare Onarimon si de elevi ai Scolii nr. 195 din Bucureşti. De asemenea, au fost expuse o serie de cărţi despre Japonia in limba romana, partituri muzicale ale compozitorului George Enescu, CD-uri, DVD-uri cu muzica romaneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu